Câteva cuvinte despre influenceri

noiembrie 30, 2020

 


Am ajuns la penultima probă din SuperBlog și pot să spun că, am învățat destul de mult. Simt că am evoluat și sunt destul de mândră că nu am renunțat pe parcurs în ciuda greutăților, dar asta nu este o clipă de nostalgie. Azi, vă voi povesti câteva lucruri despre influenceri.

După cum bine știți, există oameni care au o influență în online și mai exact în comunitatea lor. Eu, am pornit pe acest drum anul trecut în Octombrie și până acum, cea mai mare comunitate o am pe Instagram, unde îmi împărtășest atât trăirile, cât și sfaturile și experiențele legate de produse de make-up și beauty.

ÎNCEPUTURI

Acum să vă povestesc cum a început totul. Eu fiind pasionată de makeup, am început să scriu rewiew-uri despre anumie produse pe blog, fiind inspirată de mai mulți creatori de conținut atât din străinătate, cât și din țară. Vizualizările mele nu erau multe, însă mă relaxa să vă povestesc experiența mea cu produsul respectiv așa că, am continuat. Am început să experimentez mai multe domenii și să vă dezvălui trăiri și detalii despre mine, și așa am început să și cresc.

Vedeți voi, onestitatea înseamnă foarte mult în acest domeniu, exact ca și în viața reală și asta am observat-o când vă povesteam despre o metodă puțin mai neconvențională de îngrijire a mâinilor, când o urmăritoare mi-a scris și mi-a mulțumit că am hotărât să arăt acest truc lumii. M-am simțit copleșită de emoții și am fost foarte fericită. 

Mi-am dat seama că, dacă vreau să îmi măresc comunitatea am nevoie să îmi creez un brand și am început să mă documentez despre cursurile de branding personal, care sunt foarte eficiente și interesante. Am realizat că să fi creator de conținut necesită mai mult efort și că trebuie să îmi testez creativitatea și să evoluez și asta am făcut-o dim plăcere. 

IMPORTANȚA DENUMIRII

În urma acestor cursuri am învăța că denumirea este totul, este titlul proiectului tău. El trebuie să fie interesant și trebuie să te descrie. Eu am ales Elza-s World pentru că tot ceea ce vă prezint este foarte aproape de sufletul meu. Poate nu este cel mai creativ nume însă este cel mai potrivit pentru mine.

ACUM

Sinceră să fiu, eu mă pot numi un micro-influencer, dar mă lupt în fiecare zi să mă dezvolt atât personal cât și din punct de vedere creativ, ceea ce îmi este folos și în domeniul fotografiei. Întradevăr nu știm totul despre promovare pentru că în spatele acestora se află și multe aspecte legale, care la noi în țară nu sunt foarte dezvoltate, cum ar fi legat de taxe și impozite însă acest domeniu se dezvoltă pe zi ce trece.

Încerc să fiu cât mai constantă și să vă arăt mereu ceva nou, iar dacă credeți că vi se potrivește acest domeniu eu vă încurajez să încercați însă nu vă așteptați că va fi ușor.

Probabil mulți dintre voi considerați că, făcând asta veți avea multe colaborări și produse gratuite, însă nu uitați că nu acesta este cel mai important aspect ci să vă utilizați vocea într-un scop nobil. Fiți responsabil și gândiți-vă că, în spatele unui ecran se poate afla un copil care vă consideră un exemplu și pe care trebuie să îl ajutați. 

NU VĂ DESCURAJAȚI

Cel mai important aspect, cu care voi încheia și eu astăzi este să nu vă lăsați decurașați de comentariile negative și să munciți pentru ceea ce vă doreți, pentru că a fi influencer înseamnă muncă.


Articol scris pentru SuperBlog 2020. Proba 24.

You Might Also Like

0 Comments