Vine bebe! Cum îi pregătim viitorul, încă din perioada de sarcină

octombrie 09, 2020

Sosirea unui bebelus pe lume este o mare bucurie pentru toată familia și pentru preteni, dar trebuie să recunoaștem că, părinții sunt cei mai entuziasmați.





Pregătirile încep deja în ziua veștii cei mari, iar primul pas este alegerea 
medicului, care va asista la naștere și care va monitoriza totul până atunci. Așa a fost și în cazul verișoarei mele, cine a căutat cu mare atenție clinica potrivită, dorind să îi asigure tot ce este mai bun copilașului ei.
Pe timpul căutării, Maria, verișoara mea, a văzut o reclamă foarte interesantă, în care se vorbea de un serviciu, care ar putea fi benefic bebelușului pe parcursul vieții. Această procedură constă din recoltarea produselor biologice disponibile la naștere, cum ar fi sângele de cordon ombilical. A devenit foarte curioasă și s-a hotărât să afle mai multe, așa că, a sunat la Cord Blood Center, autorul reclamei și a făcut o programare.





Data programării a venit foarte repede, iar Maria și soțul ei, Denis, s-au dus entuziasmați să afle cum îi pot pregăti viitorul micuțului lor. La întâlnire au aflat foarte multe despre recoltarea de celule stem din sângele de cordon ombilical, țesutul ombilical și recoltarea placentei și cât de sigure sunt aceste proceduri. Cel mai mult s-au bucurat să afle cât de mult pot ajuta aceste celule la tratarea a zeci de boli grave, cum ar fi leucemia și anemia, care necesită tratament îndelungat și sunt și niște boli de care în adâncul sufletului tuturor ne este teamă, așa că, au hotărât să beneficieze de aceste proceduri.





După o analizare mai lungă, cuplul fericit, a optat pentru recoltarea celulelor din sângele ombilical, dar și pentru recoltarea placentei. După asta, s-au simțit mult mai bine: au devenit mai fericiți și mai liniștiți și a venit timpul să aloce puțină energie și pe lucrurile mai puțin importante.
Au început cu decorarea camerei bebelușului, care a fost a doua cea mai grea parte din pregătire, fiind foarte complexă.
Prima achiziție a fost vopseaua. Au optat pentru culori pământii, deoarece nu știau încă sexul, dar și pentru că aceste culori au un efect calmant și plăcut.

 



După asta a urmat patuțul, la achiziția căruia am ajutat și eu și pentru care au ales unul simplu din lemn tot într-o nuanță pământie. Apoi au ales un covoraș crem, un fotoliu, care o va ajuta pe viitoarea mămică, un balansoar și câteva jucării.
A fost o ușurare și o realizare când au terminat camera. Atunci au simțit cu adevărat cât de aproape sunt să aibă un nou membru de familie, un copilaș, care le va face fiecare clipă a vieții mult mai fericită.
Dupa asta, s-au relaxat puțin: au călătorit, s-au bucurat unul de celălalt, și-au vizitat familiile, după care a sosit timpul să continuie pregătirile.
Următoarea achiziție a fost o scoică auto, care să recunoaștem că este o necesitate.
 


După scurt timp, și-au dat seama, că au nevoie și de un cărucior, pentru care au ales unul modular. Acest cărucior avea culoarea albastră, ceea ce ne arată și sexul bebelușului. Acum aveau deja de toate. Au rămas doar lucrușoarele mărunte, cum ar fi hăinuțele, biberonul, termometrul digital, cădița și diferite creme, achiziții, care s-au finalizat destul de repede.




În toate pregătirile acestea nici nu au observat cât de repede a trecut timpul și a sosit ziua cea mare, ziua nașterii. Totul a decurs foarte bine, inclusiv recoltarea celulelor din sângele ombilical și recoltarea placentei, care au avut loc după ce medicul, care a asistat la naștere s-a asigurat că atât mama, cât și noul născut sunt în siguranță, așa cum acest lucru are loc la fiecare recoltare. Procedurile au ținut mai puțin de trei minute, ceea ce a fost o bucurie mare și nu au cauzat nici un fel de disconfort. După naștere celulele au fost pegătite și transportate în una dintre laboratoarele din Cluj Napoca a celor de la Cord Blood Center, iar după evaluarea probelor recoltate și procesate sub forma de grefe de celule stem părinții au primit și certificatul mult așteptat. Celulele între timp au ajuns la una dintre băncile de stocare din Cluj Napoca unde vor fi ținute sub supraveghere permanentă și noua familie a plecat acasă având în suflet cea mai mare bucurie pe care o poate avea cineva.






Articol scris pentru SuperBlog 2020. Proba 2.

You Might Also Like

0 Comments